TARRACO (TARRAGONA)
Tarraco (Tarragona)
Els germans Gneu i Publi Escipió van muntar una fortificació en el que avui és Tarragona, antigament Tarraco. Això va passar al segle III a.C. Cap a l'any 45 a.C es van establir soldats llicenciats de Juli Cèsar a la fortificació i fou aleshores que Tarraco s'instituí com a colònia. L'any 27 a.C Octavi August, que habità a Tarraco durant dos anys, va nomenar la ciutat, capital de la província Tarraconense.
Quins espais es poden visitar de l'actual Tarragona?
Es pot visitar el teatre, situat molt a prop del fòrum colonial, però es troba en un estat molt degradat. També hi ha el circ que està situat proper a un altre fòrum provincial el qual és visitable. Se'n conserven les grades al costat dels carceres, per on sortien a l'arena carros. També es conserven unes voltes i tres arcs de la façana. També es pot visitar el fòrum provincial, com a conseqüència de que Tarraco és la capital de l'Hispània Citerior o Provincia Tarraconensis. Se'n conserven uns murs, una porta de vianants i una volta. El fòrum colonial, es un edifici que es pot visitar a la part baixa de la ciutat. S'hi tractaven els següents assumptes: administratius i comercials. Es tractava d'una plaça porticada que contenia la Basílica, on s'hi feien reunions socials, judicis, tasques administratives... També hi havia botigues (tabernae). També hi havia la domus del peristil, una casa amb un pati. El fòrum colonial també contenia la cúria, que era el lloc on es reunia el senat local que era qui prenia les decisions. Una altra cosa que pots visitar a l'actual Taragona és el Museu Arqueològic. El seu contingut són objectes i restes arqueològiques provinents de Tarraco i voltants. La Necròpolis paleocristiana és un cementiri situat a les afores de la ciutat.
Què més contenia el circ?
Al mig hi havia la spina, que eren unes columnes col·locades en fila al voltant de les quals feien voltes amb els carros. Com a l'anfiteatre hi havia unes grades separades per grups socials. La seva funció era la diversió dels espectadors.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada